Snel afvallen – 5 kilo afvallen voor de zomer begint?

Snel afvallen – 5 kilo afvallen voor de zomer begint?

Gezond en snel afvallen kan echt! 3 tot 5 kilo per week is heel “normaal”

Ben jij de laatste maanden ook enkele kilo’s aangekomen? In de winterperiode is afvallen haast onmogelijk. Wat je ook probeert, dat buikvet is niet weg te trainen. Nu de dagen weer langer worden en de lente in zicht komt begin je te denken aan afvallen met name snel afvallen;-). Wil jij ook 5 kilo afvallen voor de zomer begint….? Begin dan nu!

 

Snel afvallen begint met het eiwitdieet!

Als je snel wilt afvallen zul je een goed dieet moeten kiezen. Dat houdt niet in dat je honger moet lijden en zo min mogelijk op je bordje moet scheppen. Met een doordacht dieet zul je kilo’s verliezen en je kunt lekker blijven eten. Een eiwitdieet heeft veel overeenkomsten met een koolhydraat arm dieet. Je vervangt een deel van de koolhydraten met eiwitrijke voeding.

 

Koolhydraten en Proteïnen

Er zijn verschillende voedingsstoffen die verschillende functies vervullen. Ze zijn allemaal belangrijk maar je moet ze in de juiste verhouding tot je nemen. Als je wilt afvallen zijn koolhydraten vaak de reden dat het niet lukt. Koolhydraten geven je snelle energie, deze suikers worden snel omgezet in je lichaam en je moet ze ook snel verbranden. Als je dat niet doet zal je buikvet toenemen. De overtollige suikers worden omgezet naar vet en opgeslagen in je lichaam. In de leefstijl van de meeste mensen zijn snelle suikers minder essentieel, in de tijd van jagers was dat anders. Het komt zelden voor dat je achter een boterham aan moet jagen door het kantoor.

 

Proteïnen ofwel eiwitten zijn veel complexer van structuur dan koolhydraten. Ze worden langzamer omgezet in je lichaam en geven je kracht om je spieren te herstellen. Dit zijn belangrijke stoffen die je niet dik maken en je helpen met snel afvallen. Met proteïnen kun je de buikspieren trainen en tegelijkertijd buikvet verliezen, dat is een dubbele winst dus!

 

Van Koolhydraat Rijk dieet naar Eiwitrijk dieet door te detoxen

Je kunt geleidelijk aan jouw inname van koolhydraten verminderen door minder aardappels te eten, minder brood, pasta en rijst. Je kunt ook kiezen voor een detox dieet van één week. Dan voer je de gifstoffen in je lichaam af en je “reset” je lichaam voor een nieuwe periode. Bij een detox dieet bouw je de vaste voeding af en ga je enkele dagen alleen nog maar shakes en dergelijke drinken. Je drinkt daarnaast veel water. Rauwe groente mag je wel eten, als je bang bent een tekort aan voedingsstoffen binnen te krijgen kun je kiezen voor voedingssupplementen. Ga verstandig om met een detox dieet, zoek eerst de juiste informatie bij elkaar, doe het niet te vaak en zeker niet te lang. Detoxen is een zuivering van je lichaam, het is geen doorlopend dieet. Snel afvallen kan natuurlijk niet door alleen je eetgewoontes aan te passen….

 

Snel afvallen door buikspieroefeningen, 3 – 5 kilo per week!

Als je een eiwitrijk dieet volgt krijgt je de goede voedingsstoffen binnen om spiermassa op te bouwen. Combineer een eiwitrijk dieet met buikspieroefeningen voor een optimaal resultaat. Buikspieroefeningen zijn niet alleen goed om je buikvet te vervangen door mooie, strakke spieren, ze helpen je ook het gehele middenrif te versterken waar je houding beter van wordt. Buikspieren, en spiermassa in het algemeen, zijn echte vetverslinders. Hoe meer spiermassa je traint, hoe sneller je zult afvallen. Als je liever niet een bodybuilding lichaam hebt kies je voor een spiertraining met langzame, gecontroleerde bewegingen. Daarmee kweek je lange spieren die minder opvallen maar je wel een strakke uitstraling geven.

 

3 tot 5 kilo per week vet verbranden

Als je kiest voor een eiwitrijk dieet zul je langer een verzadigd gevoel in je buik hebben en super snel afvallen. Je hoeft minder te eten waardoor je automatisch minder calorieën binnen zult krijgen. Je eet alleen wat je ook kunt verbranden, er wordt geen nieuw vet opgeslagen. Door spiertraining te combineren met cardio training zal je stofwisseling omhoog gaan en jouw verbranding sneller worden. Je gaat daarmee overtollig vet in je lichaam verbranden en kilo’s afvallen. Houd er wel rekening mee dat spieren ook gewicht hebben. Je kunt 3 tot 5 kilo vet afvallen maar op de weegschaal maar 2 tot 4 kilo verschil zien. Dat betekent dat je extra spiermassa krijgt.

 

Snel afvallen is echt mogelijk!

“Snel afvallen is belangrijk, gezond afvallen is nog veel belangrijker”

Je wit afvallen zonder later weer aan te komen. Dat kun je bereiken door één of twee maal per jaar een detox dieet te volgen, daarna een eiwitrijk dieet te volgen in combinatie met regelmatige buikspieroefeningen en cardio training. Kies voor lekkere en gezonde recepten in combinatie met leuke en afwisselende training en je zult snel kilo’s verliezen en je veel energieker voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *